ua en ru

Україна планує провести Регіональний саміт Всесвітнього економічного форуму по Європі та Центральній Азії, - Янукович

Україна планує провести Регіональний саміт Всесвітнього економічного форуму по Європі та Центральній Азії. Про це Президент України Віктор Янукович у Давосі сказав після закінчення зустрічі з Виконавчим головою Всесвітнього економічного форуму Клаусом Швабом, пише прес-служба Президента. "Ми плануємо найближчим часом провести в Україні саміт європейських і євразійських країн", - повідомив глава держави.

Президент зазначив, що підвищення конкурентоспроможності, створення динамічного, гнучкого механізму реагування на виклики дасть можливість поступового зростання економік. "Саме на ці питання покликана дати відповідь наша співпраця і проведення спільного економічного форуму в місті Києві", - наголосив Віктор Янукович.

По темі: Янукович в Давосі пообіцяв світовим лідерам європейський вектор політики України

Глава держави також зазначив, що формування глобального порядку денного по Україні радою Всесвітнього економічного форуму, яке відбувається за участю найкращих фахівців світового рівня, - це те, що зараз необхідно Україні.

В свою чергу, Клаус Шваб зазначив, що такі зустрічі на Давоському форумі є доброю нагодою для України "інтегруватися в Давоську сім'ю, бо Україна є великою, важливою країною, яка знаходиться в Європі".