ua en ru

Україна планує залучити медичні технології Ізраїлю для реалізації реформи охорони здоров'я

Україна планує залучити медичні технології Ізраїлю для реалізації реформи охорони здоров'я Фото: Україна планує залучити медичні технології Ізраїлю

Гройсман зазначив, що посиленню співпраці посприяють вже зроблені Кабміном кроки

Медичні та фармакологічні технології Ізраїлю можуть допомогти Україні з реалізацією реформи охорони здоров'я. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з керівництвом центру "Тева" та керівниками інших ізраїльських компаній зі сфери біомедичної інженерії, передає "Урядовий портал".

За словами міністра, одним з прикладів успішного співробітництва Ізраїлю і України в медичній сфері є робота фармацевтичної компанії "Тева".

Повідомляється, що "Тева" однією з перших приєдналася до урядової програми "Доступні ліки".

Гройсман зазначив, що посиленню співпраці у сфері охорони здоров'я та фармакології посприяють вже зроблені Кабміном кроки з дерегуляції фармацевтичного ринку, а також спрощення реєстрації медичних препаратів.

Крім того, позитивну роль зіграє підписаний 15 травня п'ятирічний План співробітництва в галузі охорони здоров'я та медицини між Міністерством охорони здоров'я України та Міністерством охорони здоров'я Ізраїлю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України планує збільшити фінансування програми "Доступні ліки" на 250 млн гривень до 2017 року.