ua en ru

Україна планує залучити ізраїльські компанії до проектів альтернативної енергетики

Україна планує залучити ізраїльські компанії до проектів альтернативної енергетики Фото: Сергій Савчук

Меморандум про співробітництво направлено на розгляд ізраїльської сторони

Україна має намір залучити ізраїльські енергетичні компанії до проектів щодо впровадження альтернативної енергетики. Про це повідомив голова Державне агентство з енергоефективності Сергій Савчук під час робочої зустрічі з комерційним аташе головою торгово-економічної місії Ізраїлю в Україні Елізабет Соловйов.

"Україна, як і Ізраїль, сьогодні активно працює над розвитком "чистої" енергетики для досягнення енергонезалежності. Інноваційний досвід Ізраїлю в цій сфері є корисним і необхідним для України. Тому ми особливо зацікавлені в активізації взаємовигідного стратегічного діалогу", - зазначив Савчук.

Глава відомства також відзначив, що агентство ініціює початок співпраці з Міністерством національної інфраструктури, енергетики та водних ресурсів Ізраїлю, а проект меморандуму вже направлений на розгляд ізраїльської сторони.

Меморандум передбачає обмін досвідом та інформацією щодо державної підтримки, передовими практиками виробництва електроенергії з використанням відновлюваних джерел.

За підсумками зустрічі сторони домовилися співпрацювати і вивчати можливості залучення ізраїльських компаній на український ринок виробництва енергії з відновлюваних джерел. Особливо корисними стануть проекти сонячної енергетики, переробки відходів і виробництва біогазу.

Нагадаємо, міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак повідомив, що у зоні ЧАЕС почалося будівництво сонячної електростанції.