ua en ru

Україна планує залучити 1 млрд доларів Світового банку у 2018 році

Україна планує залучити 1 млрд доларів Світового банку у 2018 році Фото: Україна має намір залучити 1 млрд доларів у СБ (minfin.gov.ua)

Всього планується залучити близько 8 млрд доларів запозичень як зовнішніх, так і внутрішніх

Україна буде виступати за більш вигідні запозичення в офіційних кредиторів, оскільки вона прагне зміцнити бюджет на наступний рік і планує залучити кошти Світового банку в сумі 1 млрд доларів. Про це в інтерв'ю Bloomberg повідомив заступник міністра фінансів України Юрій Буца.

За його словами, уряд вже веде переговори з ВБ, однак остаточне рішення ще не прийнято.

"Ми ведемо переговори зі Світовим банком, але ми ще не досягли остаточної угоди, і ця сума може бути значно меншою. Запозичувати у міжнародних фінансових установ та інших офіційних кредиторів набагато дешевше, ніж виходити на ринок ", - сказав Буца.

Чиновник повідомив, що всього в 2018 році Україна планує залучити близько 8 млрд доларів (215 млрд гривень) фінансування; програма МВФ передбачає залучення на міжнародному рівні 2 млрд доларів.

Буца також розповів, що наступного року уряд буде пильніше придивлятися до внутрішнім запозиченням з тривалими термінами погашення, про що вже ведуться переговори з первинними дилерами.

"У наступному році ми будемо приділяти пріоритетну увагу запозичень на внутрішньому ринку. Зараз ми розмовляємо з первинними дилерами, щоб дізнатися, чи є попит на більш тривалі терміни погашення", - зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що Світовий банк за 25 років вклав у проекти в Україні 11,6 мільярдів доларів.