ua en ru

Україна планує розпочати поставки м'яса, цукру і кондитерських виробів до Палестини

Україна планує збільшити експорт зернових, борошна і круп, а також почати експорт м'ясомолочної продукції, яєць, цукру і кондитерських виробів до Палестини.

Україна планує збільшити експорт зернових, борошна і круп, а також почати експорт м'ясомолочної продукції, яєць, цукру і кондитерських виробів до Палестини. Відповідний меморандум підписаний напередодні, 24 травня, міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Присяжнюком (на фото) і міністром сільського господарства Палестини Валідом Махмудом Мухаммадом Ассафом.

Читайте також: У Росспоживнагляду з'явилися претензії до кондитерської продукції з України

«Основним напрямком у співпраці України та Палестини є торгово-економічне партнерство в галузі сільського господарства. Так, за 5 місяців 2013 р. Україна поставила до Палестини продукції АПК на суму 2,6 млн дол. Після підписання меморандуму наше торгівельне партнерство в аграрному секторі значно розшириться і вийде на якісно новий рівень», - зазначив Микола Присяжнюк.

Він нагадав, що зараз Україна експортує до Палестини переважно крупи, борошно, зернові та соняшникову олію. А після підписання меморандуму наші аграрії зможуть почати постачання на палестинський ринок м'ясомолочної продукції, яєць, цукру, кондитерських виробів, пояснив глава глава МінАП.

Україна планує розпочати поставки м'яса, цукру і кондитерських виробів до Палестини

У свою чергу, Валід Махмуд Мухаммад Ассаф додав, що співпраця з Україною в галузі сільського господарства має велике значення для Палестини. Щорічно Палестина імпортує сільгосппродукції майже на 1 млрд дол., переважно - зернові, цукор, борошно, крупи, кондитерські вироби та продукцію тваринництва. І частка української аграрної продукції на палестинському ринку може збільшитися.

Особливу зацікавленість палестинська сторона виявила в імпорті української м'ясної продукції і комбікормів.