ua en ru

Аваков: ми не можемо планувати повернення територій без ризику повномасштабного зіткнення з РФ

Аваков: ми не можемо планувати повернення територій без ризику повномасштабного зіткнення з РФ Фото: Арсен Аваков (avakov.com)

Аваков вважає введення миротворців на Донбас одним з механізмів, який може бути дієвим

Україна не може планувати військову операцію з повернення окупованих територій без ризику повномасштабного зіткнення з армією Російської Федерації. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в інтерв'ю "Українській правді".

"Ми, українці, якщо говорити чесно, при поточному розвитку подій не можемо планувати військову операцію з повернення окупованих територій без ризику повномасштабного зіткнення з армією РФ. Це факт", - заявив Аваков.

Аваков також зазначив, що через цей ризик президент України Петро Порошенко і говорить про введення миротворчої місії ООН на Донбас.

"Це (миротворці, - ред.) один з механізмів, який може бути дієвим. Але треба розуміти - для чого потрібна миротворча місія? Для того щоб патрулі "блакитних касок" ходили по Горлівці нарівні з патрулями російської маріонетки Захарченко? Це неприйнятно", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами Авакова, Російська Федерація активізує зусилля з дестабілізації ситуації в Україні ближче до осені.