ua en ru

Україна передасть ЄС пояснення через можливе обмеження польотів на сході протягом тижня

Україна передасть ЄС пояснення через можливе обмеження польотів на сході протягом тижня Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Погіршення ситуації з можливим обмеження польотів на сході України не відбувається, заявив Омелян

Протягом тижня українська сторона передасть Європейському агентству авіаційної безпеки (EASA) пояснення через проект бюлетеня із пропозиціями по запровадженню обмежень авіаруху в аеропортах "Харків", "Дніпропетровськ" та "Запоріжжя". Про це під час брифінгу заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає РБК-Україна.

"Цій ситуації вже два тижні. Колеги із Євросоюзу з нами у переговорному процесі. Цього тижня ми надамо всю аргументацію української сторони, що ми вважаємо цей бюлетень таким, який не відповідає дійсності. За нашою інформацією, погіршення ситуації не відбувається",- сказав Омелян.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що Європейський союз може заборонити польоти європейським авіакомпаніям в районах, які межують із зоною проведення антитерористичної операції (АТО) в Донецькій та Луганській областях.

Пізніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив розглянути ситуацію з можливим обмеженням польотів у кількох аеропортах східного регіону України.