ua en ru

Україна передала російській стороні ноту протесту у зв'язку із затриманням Сущенко

Україна передала російській стороні ноту протесту у зв'язку із затриманням Сущенко Фото: Роман Сущенко

У Департаменті МЗС України відбулася зустріч з першим секретарем з консульських питань посольства РФ

Україна передала російській стороні ноту протесту у зв'язку з незаконним затриманням на території Росії українського журналіста Романа Сущенко. Про це повідомляє прес-служба Департаменту консульської служби МЗС України в Facebook.

Наголошується, що в Департаменті МЗС України відбулася зустріч з першим секретарем з консульських питань посольства РФ в Україні І.І.Заворіним.

"Російському дипломату було висловлено занепокоєння у зв’язку з ненаданням всупереч положенням Віденської конвенції про консульські зносини та Консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією дозволу на зустріч консульської посадової особи України з незаконно затриманим на території Росії українським журналістом Романом Сущенком та ігноруванням російською стороною численних звернень Посольства України в РФ з цього приводу", - йдеться в повідомленні

#FreeSushchenko #LetMyPeopleGo У департаменті консульської служби #МЗС України відбулась зустріч з першим секретарем з к...

Опубліковано Департамент консульської служби МЗС України 7 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський консул не з'явився в Міністерство закордонних справ України за викликом у зв'язку з арештом журналіста Романа Сущенко в Москві.