ua en ru

Україна передала РФ ноту з приводу збройного нападу на військові об'єкти і судна, - МЗС

Україна передала чергову ноту РФ з приводу збройного нападу на військові об'єкти і судна.

Україна передала чергову ноту РФ з приводу збройного нападу на військові об'єкти і судна. Про це в ході прес-конференції заявив голова інформаційного департаменту МЗС України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні Україна висловила МЗС РФ черговий протест через збройний напад військовослужбовців на військові об'єкти, військові частини збройних сил України, військово-морських сил України, Державної прикордонної служби України", - заявив Перебийніс.

Голова інформаційного департаменту повідомив, що захоплені рейдовий тральщик "Генічеськ", морський тральщик "Чернігів", десантні кораблі "Костянтин Ольшанський" і "Кіровоград". А також корвети "Вінниця", "Луцьк", "Хмельницький", "Тернопіль". Кораблі "Славутич", "Донбас", підводний човен "Запоріжжя" та інші.

За словами дипломата, такі ноти важливі для фіксації порушень з боку РФ.

"Ці протести можуть здаватися недієвими, однак це дуже важливо з точки зору фіксації всіх цих порушень. Оскільки Україна має намір використовувати всі юридичні механізми і міжнародні суди для того, щоб домагатися повернення ситуації в статус-кво", - заявив Перебийніс.