ua en ru

Україна передала дані про викиди в Криму до ООН, ОБСЄ і Червоного Хреста

Україна передала дані про викиди в Криму до ООН, ОБСЄ і Червоного Хреста Фото: евакуація з Армянська (facebook.com/riacrimea)

Українська сторона стурбована ситуацією в окупованому Армянську

Українська сторона передала дані про викиди шкідливих речовин на півночі окупованого Криму в ООН, ОБСЄ, Всесвітню організацію охорони здоров'я і Червоний Хрест. Про це у Facebook повідомив омбудсмен по Криму Ісмаїл Халіков.

Халіков зазначив, що українська сторона стурбована тим, що на півночі Криму в районі Армянська досі не оголошено надзвичайний стан. За його словами, окупаційна влада продовжує заспокоювати людей замість того, щоб проводити евакуацію.

"Цю інформацію передано до міжнародних організацій (ООН, ОБСЄ, ВОЗ, Організації Червоного хреста) з метою документування фактів порушення прав людини. До прокуратури АРК - про порушення кримінальної справи стосовно причетних до порушення екологічних прав громадян на тимчасово окупованих територіях України і загрози їх життю ", - додав Халіков.

Україна передала дані про викиди в Криму до ООН, ОБСЄ і Червоного Хреста

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в окупованому Армянську в повітря потрапив сірчистий газ. Викиду речовини сприяла тривала спека і посуха, що призвело до випаровування сірчаної кислоти на заводі "Кримський титан".

У зв'язку з ризиком екологічної катастрофи "Кримський титан" призупиняє виробництво.