ua en ru

Україна передала бойовикам на Донбасі помилувану Порошенком жінку

Україна передала бойовикам на Донбасі помилувану Порошенком жінку Фото: Ірина Геращенко (facebook.com/iryna.gerashchenko)

У найближчі дні очікується передача українській стороні військового ЗСУ

Українська сторона передала підтримуваним Росією бойовикам на Донбасі жінку, яку напередодні помилував президент Петро Порошенко заради звільнення з полону терористів українських заручників. Про це повідомила представниця України у гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську, народний депутат Ірина Геращенко у своєму Facebook.

"Як тільки-но поінформували офіс президента і мене представники СБУ, на КПВВ "Майорськ" відбулася передача жінки, напередодні помилуваноі президентом задля продовження процесу звільнення заручників", - написала вона у соцмережі.

За словами нардепа, ця жінка звернулася до президента з проханням про помилування, повністю визнала свою провину, вона отримала важкі каліцтва під час здійснення злочину, в неї ампутовані кінцівки і є немовля.

"Тепер у найближчі дні ми чекаємо, згідно досягнутої в рамках роботи гуманітарної Мінської групи домовленості, передачі українській стороні нашого військового", - заявила Геращенко.

Вона також додала, що українська сторона нині працює "над позитивними новинами для всіх інших наших заручників".

"Маємо доручення від президента, що чергова хвиля звільнення наших має відбутися якнайшвидше. Докладаємо всіх зусиль. І сподіваюся - так і буде", - резюмувала політик.

Як тільки - но поінформували офіс Президента і мене представники СБУ, на КПВВ " Майорськ" відбулася передача жінки, напе...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 21 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко помилував засуджену за тяжкий злочин жінку для майбутнього обміну полоненими.