ua en ru

Україна з партнерами не допустили створення робочої групи для повернення Росії в ПАРЄ, - Кулеба

Україна з партнерами не допустили створення робочої групи для повернення Росії в ПАРЄ, - Кулеба Фото: засідання ПАРЄ (flickr.com/parliamentaryassembly)

У Стразбурзі завершилося засіданні Спільного комітету ПАРЄ і Комітету міністрів РЄ

На засіданні Спільного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи і Комітету міністрів РЄ не підтримали створення робочої групи, яка могла б сприяти поверненню в ПАРЄ Росії. Про це повідомив постійний представник України при РЄ Дмитро Кулеба у Facebook.

"Доповідь передбачала проведення засідання Спільного комітету ПАРЄ і Комітету міністрів (КМРЄ). Це коли посли засідають разом з депутатами. На ньому мали ухвалити рішення про створення робочої групи, яка, фактично, мала шукати шляхи реформи РЄ під повернення Росії", - написав Кулеба.

Він розповів, що на засіданні Україна висловила позицію про відсутність жодних умов для повернення Росії і відсутність потреби у створенні робочих груп, оскільки для діалогу між Комітетом міністрів і Асамблеєю достатньо наявних форматів.

"Наші партнери були більш дипломатичні, але теж не підтримали створення групи. Посол Росії та деякі інші посли виступили за створення групи. Разом з партнерами ми цю ініціативу завалили. Не буде робочої групи. Кожен орган продовжить дискусії автономно, голова ПАРЄ вестиме двосторонній діалог з головою КМРЄ", - додав Кулеба.

Він також додав, що чергове засідання Спільного комітету відбудеться в січні 2018 року.

Україна завдає удару у відповідь. У продовження вчорашньої драми з доповіддю Ніколетті і поверненням Росії до ПАРЄ. ...

Опубліковано Dmytro Kuleba 12 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Дмитро Кулеба заявив, що резолюція, яка була схвалена членами ПАРЄ у середу, 11 жовтня, не гарантує повернення Росії в організацію.