ua en ru

Зняття санкцій ПАРЄ з РФ не означає її повернення в організацію, - Кулеба

Зняття санкцій ПАРЄ з РФ не означає її повернення в організацію, - Кулеба Фото: засідання ПАРЄ (flickr.com/parliamentaryassembly)

Україна не йде на компроміси в питанні повернення Росії в ПАРЄ

Резолюція, яка була схвалена членами ПАРЄ у середу, 11 жовтня, не гарантує повернення Росії в організацію. Про це заявив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба на своїй сторінці в Facebook.

"Бажання повернути росіян в ПАРЄ є, але гарантій повернення немає. Червона лінія - січень 2018. Все, що буде відбуватися з цим, це гра, а не результат гри. Ймовірність повернення поки дорівнює ймовірності неповернення", - написав він.

Я не переб'ю топ-новину, але хто може, послухайте: 1. Йде гра. Ми б ' ємо, нас б'ють. Схвалення доповіді Ніколетті, про я...

Опубліковано Dmytro Kuleba 11 жовтня 2017 р.

Кулеба також зауважив, що Україна не йде на компроміси в питанні повернення представників Росії в ПАРЄ.

"Нас схиляють. Вперше про це кажу: два тижні я отримую запитання від посланців - яка ваша ціна за повернення Росії в ПАРЄ? Я відповідаю: виконання резолюцій ПАРЄ. Саме це українські депутати проштовхнули в доповідь Ніколетті. Ця правка прийнята всупереч опонентам", - пояснив постійний представник України при Раді Європи.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи затвердила рішення про зняття політичних санкцій з РФ. Проект резолюції підготував наступний президент асамблеї Мікеле Ніколетті.