ua en ru

Україна чекає другого траншу в 1,5 млрд дол. МВФ наприкінці серпня, - Шеремета

Україна очікує другий транш у розмірі 1,5 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду наприкінці серпня 2014 р.

Україна очікує другий транш у розмірі 1,5 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду наприкінці серпня 2014 р. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета в ході прямого ефіру програми "Від першої особи" на радіо Ера, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

"Практично всі заходи, які були необхідні для отримання другого траншу від МВФ, виконані, тому ми чекаємо цей транш в 1,5 млрд дол. Ми очікуємо формального рішення директорів Фонду, яке відбудеться у двадцятих числах серпня. Міжнародні фінансові організації, такі як МВФ і Світовий банк - рухаються в тандемі, і якщо ми отримали позитивне рішення Світового банку, то ми маємо достатньо багато підстав очікувати на позитивне рішення і від МВФ", - сказав Шеремета.

Він нагадав, що 8 серпня Україна зі Світовим банком підписали угоду про першу позику на політику розвитку у фінансовому секторі на 500 млн дол.

Нагадаємо, засідання ради директорів Міжнародного валютного фонду, на якому буде розглянуто виділення чергового траншу Україні, відбудеться 29 серпня. Очікується, що МВФ виділить Україні другий транш кредиту в розмірі близько 1,4 млрд дол. Перший становив 1,5 млрд дол.