ua en ru

Україна очікує на рішення Стокгольмського арбітражу по ціні на транзит газу до осені 2015 р

Міністр юстиції України Павло Петренко очікує рішення Стокгольмського арбітражного суду про ціну на транзит російського газу до осені 2015 р.

Міністр юстиції України Павло Петренко очікує рішення Стокгольмського арбітражного суду про ціну на транзит російського газу до осені 2015 р. Про це Петренко заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я переконаний, у зв'язку з нашої дуже сильною і справедливою правовою позицією, як у попередньому позові, де ми ставили питання про справедливу ціну, так і в іншому позові про справедливу ціну за транзит газу, ми будемо чекати рішень суду і вони будуть справедливими і законним", - розповів Петренко.

За його словами, рішення Стокгольмського арбітражу слід очікувати в межах тих строків, які визначені регламентом арбітражу. Зокрема, Петренко підтвердив, що рішення арбітражу щодо ціни транзиту газу можна очікувати влітку-восени 2015 р.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан допускає, що Стокгольмський арбітражний суд може прийняти рішення про тимчасову ціною на російський газ для України до кінця жовтня.