ua en ru

Україна очікує підписання угоди з Туреччиною про ЗВТ в найкоротші терміни, - Кубів

Україна очікує підписання угоди з Туреччиною про ЗВТ в найкоротші терміни, - Кубів Фото: Степан Кубів (kmu.gov.ua)

Ынвестиції турецьких підприємців в економіку України становлять вже майже 3 млрд доларів

Україна очікує, що підписання угоди про вільну торгівлю c Туреччиною відбудеться в найкоротші терміни. Про це заявив перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів на відкриття турецько-українського бізнес-форуму, передає Daily Sabah.

На думку Кубіва, ця угода стане важливим історичним етапом в економічних відносинах Туреччини і України.

"Угода про вільну торгівлю між Туреччиною і Україною буде обов'язково підписана, тому що глави двох держав висловили свою політичну волю. До цього прагне уряд України, і в країні є відповідна законодавча база", - сказав він.

Кубів також заявив, що ця угода охопить економічні відносини на найближчі 30-50 років, так як вона являє собою довгострокову програму.

"Якщо б не анексія Криму, то товарообіг між Туреччиною та Україною становив би 12 мільярдів доларів", - повідомив віце-прем'єр.

Заступник міністра торгівлі Туреччини Гонджа Ішик Йилмаз Батур у свою чергу зазначила, що товарообіг між Україною і Туреччиною зростає з кожним роком. На сьогодні інвестиції турецьких підприємців в економіку України становлять майже 3 млрд доларів.

"До теперішнього часу турецькі підприємці реалізували в Україні 159 проектів на загальну суму шість мільярдів доларів", - сказала заступник міністра.

Вона також повідомила, що країни планують довести товарообіг до 10 мільярдів доларів до 2023 року.

Нагадаємо, про те, що Україна збирається підписати угоду про зону вільної торгівлі з Туреччиною, ще 13 квітня 2018 року повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Як повідомила в серпні 2018 року посол України у Великобританії Наталія Галибаренко, Британія може підписати з Україною двосторонні угоди про зону вільної торгівлі в середині 2019 року.