ua en ru

Україна готова обміняти 20 росіян на політв'язнів в РФ і заручників, - Геращенко

Україна готова обміняти 20 росіян на політв'язнів в РФ і заручників, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Звільнення політв'язнів залишається принциповим питанням

Україна готова обміняти 20 утримуваних росіян на українських політв'язнів в Російській Федерації та заручників на Донбасі. Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ по врегулюванню на Донбасі Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Геращенко, принциповим питанням залишається звільнення не тільки заручників на Донбасі, але і "в'язнів Кремля". Вона також зазначила, що Україна готова обміняти 20 росіян, яких утримують в українських в'язницях.

"Українська сторона готова передати 20 росіян, які утримуються в українських в'язницях за порушення українського законодавства та участь у війні для того, щоб звільнити Сенцова, Кольченка та інших", - заявила Геращенко.

Нагадаємо, раніше Геращенко заявила, що контактна група в Мінську обговорить порушення "великоднього перемир'я" на Донбасі.

"Дуже важливо, що на цей раз на підтримку великоднього перемир'я виступили лідери нормандського формату. Зокрема, приєднався і Путін, що також чітко підкреслює відповідальність президента РФ за невиконання цього перемир'я", - підкреслила вона.