ua en ru

Україна відстає від плану імплементації Угоди про асоціацію з ЄС

Україна відстає від плану імплементації Угоди про асоціацію з ЄС Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе

Гройсман пообіцяв зі свого боку вплинути на дану ситуацію

Україна відстає від плану імплементації Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це сьогодні в ході засідання уряду заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми багато в чому відстаємо в графіку виконання Угоди. Це відставання є досить значним. Я вже говорила в березні, що в 2016 році Україна імплементувала із запланованих 130 актів права ЄС всього 26 в своє законодавство", - сказала вона.

У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв "довести до тахікардії" міністрів відомств, які не виконують завдання, передбачені Угодою про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

"Кожне міністерство має свої завдання для виконання. І я можу вам сказати абсолютно відверто. Ви знаєте, я вас всіх дуже поважаю, ціную, допомагаю робити роботу, ви це знаєте, але якщо пульс Угоди про асоціацію буде показувати, що хтось із вас і ваших міністерств не виконує завдання, то, в медичних термінах, я вас буду доводити до тахікардії", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, прем'єр висловив переконання, що Україна зможе стати членом Європейського союзу в середньостроковій перспективі.