ua en ru

Україна відкликала співробітника посольства, якого Білорусь оголосила персоною нон грата

Україна відкликала співробітника посольства, якого Білорусь оголосила персоною нон грата Фото: МЗС України (РБК-Україна)

Україна відкликала з Мінська першого секретаря посольства України Ігоря Скворцова

Україна відкликала з Мінська першого секретаря посольства України Ігоря Скворцова, якого Білорусь оголосила персоною нон грата. Про це повідомив посол України в Білорусі Ігор Кизим, повідомляє Tut.by.

Він розповів, що Україна на прохання білоруської сторони відкликала з Мінська Скворцова. За словами посла, Скворцов покинув Білорусь після 25 жовтня, але конкретну дату не уточнив.

Нагадаємо, сьогодні, 20 листопада, Білорусь оголосила персоною нон грата Скворцова.

Представник Комітету держбезпеки Білорусі Дмитро Побяржин заявив, що заарештований у Білорусі за шпигунство Павло Шаройко визнав, що нібито є співробітником кадрового апарату військової розвідки і працював під прикриттям. "Він також підтвердив, що координацію його розвідувальної діяльності здійснював співробітник Головного управління розвідки Міноборони України Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям радника посольства України в Білорусі. За діяльність, не сумісну з дипломатичним статусом, Скворцов оголошений персоною нон грата", - зазначив Побяржин.