ua en ru

Україна не скасує навчання в районі Криму через погрози Росії, - Лисенко

Україна не скасує навчання в районі Криму через погрози Росії, - Лисенко Фото: представник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко

Україна діє відповідно до міжнародних договорів та попереджень

Збройні сили України проведуть навчання, заплановані на 1-2 грудня в районі анексованого Криму, незважаючи на погрози Росії завдати ракетного удару. Про це в ході прес-конференції заявив представник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, передає "Радіо Свобода".

"Україна - суверенна правова держава, всі бойові навчання та випробування відбуваються строго в плановому порядку. Все, що стосується міжнародних договорів і попереджень, Україна виконує. У відповідності з цими нормами, все, що заплановано, буде обов'язково проведено", - зазначив Лисенко.

Підкресливши при цьому, що загрози не завадять вчень, які ЗСУ та конструктори військового озброєння запланували провести на території суверенної України.

"У нас є національна територія України, на якій ми будемо проводити всі іспити, а також бойові випробування, а також навчання. Ніхто не буде нам вказувати, що нам тут робити", - додав Лисенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські власті прийняли рішення перевести на посилений режим війська протиповітряної оборони (ППО) в окупованому Криму.