ua en ru

Україна відкрита до взаємодії в рамках порядку денного Вільнюського саміту, - Кожара

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара взяв участь у четвертому засіданні міністрів закордонних справ держав-членів ЄС та країн "Східного партнерства". В Брюсселі під головуванням високого представника ЄС із закордонних справ та безпекової політики, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон та за участю комісара ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле відбулася щорічна міністерська зустріч "Східного партнерства", повідомляє прес-служба МЗС.

Основною метою зустрічі міністрів була підготовка до саміту "Східного партнерства", запланованого на 28-29 листопада ц.р. у Вільнюсі. У ході заходу відбувся обмін думками щодо очікуваних результатів саміту, а також кроків, необхідних для забезпечення максимального успіху цього заходу. Предметом дискусії також був зміст майбутньої спільної декларації Вільнюського саміту "Східного партнерства".

У ході засідання Леонід Кожара наголосив, що безумовним пріоритетом України залишається підписання на Вільнюському саміті угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також досягнення прогресу у безвізовому діалозі. Міністр поінформував про кроки, які здійснює Україна на виконання домовленостей шістнадцятого саміту Україна-ЄС, та наголосив на готовності української сторони продовжити активну взаємодію з усіх питань порядку денного двосторонніх відносин.