ua en ru

Україна відкрила розширений доступ на ринок для свинини і яловичини з Канади

Україна відкрила розширений доступ на ринок для свинини і яловичини з Канади Фото: міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд

Кількість канадських с/г підприємств, які мають право експорту в Україну, досягла 27

Канада отримала розширений доступ для свинини і яловичини на український ринок. Про це повідомили міністр сільського господарства Канади Лоуренс Маколей і міністр міжнародної торгівлі Христя Фріланд, передає прес-служба уряду країни.

"Україна дозволила експорт свинини будь-якого канадського федерально зареєстрованого підприємства, який відповідає критеріям сертифікації", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що після успішної інспекції у вересні 2015 року кількість підприємств, які мають право експорту в Україну, досягла 27.

"Угода призведе до ліквідації всіх несільськогосподарських тарифів і переважної більшості сільськогосподарських тарифів в Україні, в тому числі на канадську яловичину, свинину, бобові, крупи, рибу і морепродукти, масло каноли, оброблені харчові продукти і тваринні корми", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що обсяг двосторонньої торгівлі між Канадою і Україною в середньому становив близько 293,3 млн доларів з 2012 по 2014 рік, і, як очікується, збільшиться на 19% в результаті угоди про ЗВТ.

Нагадаємо, Канада вводить багаторазові візи для українців на 10 років.