ua en ru

Україна зупинила падіння рівня видобутку газу, - Гройсман

Україна зупинила падіння рівня видобутку газу, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Рівень видобутку природного газу збільшився на 3,7%

Україна в цьому році зупинила падіння рівня видобутку природного газу і збільшила його на 3,7%. Про це сьогодні, 18 жовтня, під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"За 9 місяців 2017 року ми зупинили падіння видобутку, як і обіцяли, і ми наростили видобуток - 3,7%, це 600-700 млн куб. м власного українського газу, які нам не потрібно купувати за валюту за кордоном", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за 8 місяців 2017 НАК "Нафтогаз України" закупила 15,6 млрд куб. м газу. Це на 3,5 млрд куб. м більше, ніж за аналогічний період минулого року. Зазначалося, що в структурі закуплених у цьому році обсягів газу частка імпорту склала 41%, газу, а закупленого у ПАТ "Укргазвидобування" - 59%.

Як відомо, "Нафтогаз" закуповує у "Укргазвидобування" весь товарний газ (крім обсягів виробничо-технологічних витрат і використовуються для забезпечення власних потреб, пов'язаних з видобуванням, підготовкою до транспортування і транспортування газу, а також для виробництва скрапленого газу та стабільного бензину). Він повному обсязі використовується для забезпечення побутових споживачів, релігійних організацій та виробників теплової енергії для виробництва гарячої води для населення та релігійних організацій.