ua en ru

Україна залишається частково вільною країною в рейтингу Freedom House

Україна залишається частково вільною країною в рейтингу Freedom House Фото: Freedom House (facebook.com/FreedomHouseDC)

Рівень свобод в Україні продовжує погіршуватися

За підсумками 2017 року Україна продовжує залишатися частково вільною країною. Про це йдеться у щорічній доповіді міжнародної правозахисної організації Freedom House.

За оцінками Freedom House, Україна на даний момент залишається "частково вільною" країною, а Крим зберігає статус "невільної" території після незаконної окупації РФ. Крім того, організація підкреслює, що рівень свобод в Україні продовжує погіршуватися.

Freedom House наголошує, що одним із головних негативних трендів за минулий рік стало те, що авторитарні сили стали розправлятися з опонентами за межами своїх кордонів. Наприклад, правозахисники згадують напад на чеченську пару Адама Осмаєва та Аміну Окуєву, які "були опонентами режиму Володимира Путіна і підтримували Україну в конфлікті на Донбасі". Крім того, організація наголошує, що в Україні багато політиків зазнали нападів, у яких офіційний Київ звинуватив російські спецслужби.

Нагадаємо, в квітні 2017 року Україна поліпшила позиції у рейтингу вільних країн. Найменш вільними країнами колишнього соцтабору аналітики визнали Узбекистан, а також Туркменістан.