ua en ru

Україна опустилася в рейтингу інноваційних економік світу

Україна опустилася в рейтингу інноваційних економік світу Фото: Україна опустилася в одному зі світових рейтингів (фото з відкритих джерел)

Країна втратила 4 позиції, посівши 46 місце

За станом на початок 2018 року Україна опустилася в рейтингу інноваційних економік світу (Global Innovation Index) з 42-го на 46-е місце. Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава Ради Національного банку України Богдан Данилишин.

За його словами, наша країна також зайняла не надто високі позиції в ще одному рейтингу "Готовність до майбутнього виробництва-2018". Так, зі 100 учасників рейтингу Україна опинилася на 74 місці.

"Перед початком Всесвітнього економічного форуму в Давосі був опублікований рейтинг інноваційних економік світу - Innovation Index. Порівняно з 2017 роком, Україна опустилася в рейтингу з 42-го на сорок шостий місце. А під час проведення Давоського форуму був опублікований звіт "Готовність до майбутнього виробництва – 2018", в якому дана оцінка готовності держав до нової індустріальної революції. ... В ньому наша країна була рейтингованих на 74-му місці з 100 учасників", - повідомив Данилишин.

Він також зазначив, що ще один рейтинг, складений Державної фіскальною службою, показав, що найбільш великими платниками податків в нашій країні є підприємства "укладу часів другої промислової революції", зокрема енергетичні, паливні, тютюнові, металургійні і хімічні.

На думку Данилишина, державі необхідно відходити від практики побудови економіки на промвиробництві, а прагнути освоювати інноваційні технології.

Перед початком Всесвітнього економічного форуму в Давосі був опублікований рейтинг інноваційних економік світу -...

Опубліковано Богданом Данилишиним 28 січня 2018 р.

Нагадаємо, в Кабінеті міністрів України не виключають, що зростання української економіки в 2018 році може скласти до 8%.