ua en ru

Україна спростовує позицію РФ в ЄСПЛ по справі про анексію Криму, - Петренко

Україна спростовує позицію РФ в ЄСПЛ по справі про анексію Криму, - Петренко Фото: міністр юстиції Павло Петренко розповів про суд України з РФ

Незабаром Мін'юст презентує докази окупації РФ Криму

Докази української сторони спростовують позицію РФ в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) у справі про анексії Криму. Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко в ефірі "5 каналу".

"Можу сказати однозначно, що з тими доказами, які ми подали по Криму, всі ті розповіді тієї сторони (Росії - ред.), що у них це була підтримка кримського народу і нічого не готувалося, і "зелені чоловічки" це були ополченці і т. д., - це повна брехня, яка спростовується нашої позиції. Тому йде дуже інтенсивна робота на "юридичній війні". І я переконаний, що за нами успіх", - сказав Петренко.

За його словами, Україна подала додаткові пояснення по суті у справі про Крим до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

"Дуже багато доказів було подано, і я можу анонсувати, що на наступному тижні буде презентація низки доказів, які ми встановили спільно з колегами з різних правоохоронних органів, і будуть свідки, які погодилися вийти в публічну площину і дати інформацію для українських громадян за тими фактами, які ми зараз відправили в ЄСПЛ", - додав Петренко

Нагадаємо, Третейський суд у Гаазі визнав свою юрисдикцію у справі про втрату ПриватБанком активів в Криму.