ua en ru

Україна офіційно не зверталася до Росії за знижкою на газ, - Міненерго РФ

Україна офіційно не зверталася до Росії за знижкою на газ, - Міненерго РФ Фото: Олександр Новак

Знижку визначає не міністерство, а уряд

Українська сторона поки не зверталася до Російської Федерації з офіційними запитами щодо надання їй знижки на російський газ на період після другого кварталу, про це повідомив журналістам міністр енергетики РФ Олександр Новак, передають російські ЗМІ.

"Взагалі-то поки що і українська сторона не зверталася офіційно, це все розмови поки на рівні побажань", - сказав Новак.

Повідомляється, що раніше міністр енергетики України Володимир Демчишин заявив, що Київ очікує ціну на російський газ у третьому-четвертому кварталах на рівні 200-207 доларів за тисячу кубометрів.

"За знижку я вам зараз нічого не скажу, все-таки не Міненерго визначає знижку, а уряд РФ, оскільки це питання стосується мита. До нас в уряд спочатку звернеться "Газпром", як це було в попередньому кварталі, і уряд розгляне ті пропозиції, які будуть", - додав Новак.

Зазначимо, з листопада 2014 р. знижка від РФ для України на постачання газу становила 100 доларів на тисячу кубометрів. Знижки затверджуються окремими постановами уряду РФ, вони прив'язані до митного збору.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що знижка на газ для України може бути менше 30%.