ua en ru

Україна обговорює законопроект щодо реінтеграції Донбасу з США, Німеччиною та Францією, - АПУ

Україна обговорює законопроект щодо реінтеграції Донбасу з США, Німеччиною та Францією, - АПУ Фото: Костянтин Єлісеєв (president.gov.ua)

В основу законопроекту про реінтеграцію Донбасу покладено виконання Мінську

Україна обговорює законопроект щодо реінтеграції Донбасу з США, Німеччиною та Францією. Про це заявив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Наразі ми за вчорашнім дорученням РНБО працюємо у контакті з нашими ключовими партнерами, передовсім США, Німеччина, Франція, щоб з ними скоординувати цей проект (реінтеграції Донбасу, - ред.), - зазначив він.

За словами Єлісєєва, наразі опрацьовується проект закону "Про особливості державної політики щодо відновлення територіальної цілісності і суверенітету", ключовою місією якого є показати стратегію, політику президента на відновлення і реінтеграцію Донбасу у політико-дипломатичний спосіб.

Він також додав, що в основу законопроекту про реінтеграцію Донбасу покладено виконання мінських домовленостей.

"Ми вже отримали першу обнадійливу реакцію з боку партнерів. Будемо працювати далі. Йдеться про ті території, які є ще не втрачені! Це наші території, які тимчасово окуповані внаслідок брутальної російської агресії", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в АПУ очікують, що спецпредставник США по Україні Курт Волкер додасть новий імпульс мінському процесу.