ua en ru

В АПУ очікують, що спецпредставник США по Україні надасть новий імпульс мінському процесу

В АПУ очікують, що спецпредставник США по Україні надасть новий імпульс мінському процесу Фото: Костянтин Єлісєєв (РБК-Україна)

Призначення лобіювала Україна в координації з партнерами по нормандскому формату

В Адміністрації президента України (АПУ) очікують, що спецпредставник Сполучених Штатів Америки (США) по Україні Курт Волкер додасть новий імпульс мінському процесу. Про це повідомив заступник глави АПУ Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода".

"Що стосується питання про новопризначеного спецпредставителе Сполучених Штатів щодо України, то я хотів би сказати, що це довгоочікуване рішення. Його лобіювала українська сторона в координації з нашими партнерами по нормандскому формату. Наш президент це питання піднімав під час бесіди з президентом Трампом", - заявив Єлісєєв.

За його словами, Волкер вже провів багато зустрічей в Україні, в тому числі і в Адміністрації президента.

"Ми позначили наші спільні кроки, щоб скоординувати, надати новий імпульс мінським процесу, переговорили про стратегії. У президента також була коротка зустріч з Куртом Волкером для того, щоб заохотити його більш активно залучатися та внести нові можливості для мирного врегулювання ситуації на Донбасі", - резюмував Єлісєєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп призначив спецпредставника Штатів по Україні на прохання канцлера Німеччини Ангели Меркель.