ua en ru

Україна обговорює питання постачань електроенергії до Туреччини

Україна обговорює питання постачань електроенергії до Туреччини. Про це повідомляє прес-служба українського Міністерства енергетики і вугільної промисловості за підсумками зустрічі керівника відомства Юрія Бойка з міністром енергетики і природних ресурсів Туреччини Танером Їлдизом. Зустріч пройшла напередодні в рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму. "Сторони обговорили питання розвитку партнерства в енергетичній сфері, зокрема, можливість постачань до Туреччини української електроенергії", - мовиться в повідомленні.

Попередню зустріч з цього питання міністри провели 15 лютого 2012 р. в Києві. У червні 2005 р. під час візиту до Туреччини Віктор Ющенко, що займав тоді посаду Президента України, запропонував спільно прокласти по дну Чорного моря кабельну лінію для постачань українській електроенергії турецьким компаніям.

Нагадаємо, Україна збільшила експорт електроенергії за 5 місяців 2012 р. в порівнянні з відповідним періодом 2011 р. на 66,1% - до 3,4 млрд кВт/год. Постачання здійснюються до Румунії, Молдови, Угорщини, Білорусі, Польщі, Словаччини. У 2011 р. Україна експортувала 2 млрд 214,9 млн кВт/год електроенергії, що на 52,5% перевищує обсяг постачань в 2010 р.

Відзначимо, "Газпром" отримав заявку щодо об'єму споживання Україною газу в 2012 р. на 27 млрд куб. м.