ua en ru

Україна обговорила з Молдовою можливе скасування екологічного збору з імпортерів пива і соків

Україна обговорила з Молдовою можливе скасування екологічного збору з імпортерів пива та соків.

Україна обговорила з Молдовою можливе скасування екологічного збору з імпортерів пива та соків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Зокрема, у Києві відбулася зустріч заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України, торгового представника України Валерія П'ятницького з послом Молдови в Україні Іоном Стевіле. На зустрічі П'ятницький повідомив, що між Україною і Молдовою необхідно активізувати двосторонній діалог, оскільки обидві країни рухаються в напрямку євроінтеграції.

При цьому П'ятницький зазначив, що "українську сторону найбільше цікавить врегулювання питання щодо екологічного збору, який справляється у Молдові на продукцію в упаковці tetra-pack, досвід Молдови в контексті введення обмежень з боку третіх країн експорту товарів з Молдови; обмін досвідом щодо подальшої роботи з реалізації Угоди про асоціацію з ЄС".

У свою чергу Стевіле погодився, що пожвавлення двостороннього діалогу піде на користь обом країнам. "Нас дуже цікавлять торгові питання, просування на шляху євроінтеграції", - зазначив Стевіле.

Враховуючи майбутні вибори до парламенту, які мають відбутися в обох країнах з різницею приблизно в місяць, сторони домовилися активізувати двосторонній діалог на початку наступного року шляхом проведення спільних консультацій на рівні міністерств економік двох країн, а також проведення чергового засідання Комісії з торговельно-економічного співробітництва в першій половині 2015 р.

Нагадаємо, в 2011 р. орган із вирішення спорів Світової організації створив групу експертів для вирішення спору України з Молдовою по дискримінаційному стягненню Молдовою екологічного збору з українських імпортерів соків та пива.