ua en ru

Україна звернулась до ООН та Європарламенту через загрозу вторгнення Росії

Україна звернулась до ООН та Європарламенту через загрозу вторгнення Росії Фото: Рада звернулась до ООН (Віталій Носач, РБК-Україна)

Народні депутати на пленарному засіданні 25 січня розглянули звернення Верховної ради України до міжнародних парламентів, урядів та організацій через військовий шантаж Росії. Проект постанови підтримали парламентарі.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на трансляцію засідання.

Проект постанови (№6543) сьогодні прийняла Верховна рада.

Таким чином Україна звернулась до Організації Об'єднаних Націй, Європейського парламенту, урядів та парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій стосовно неприйнятності військового шантажу відносно України з боку Російської Федерації, який вона здійснює з метою недопущення реалізації європейських та євроатлантичних прагнень України.

Загроза вторгнення Росії 20 лютого

Командувач Операцією об'єднаних сил Олександр Павлюк назвав ймовірну дату нападу РФ на Україну - 20 лютого.

Раніше була інформація, що президент Китаю Сі Цзіньпін міг попросити президента РФ Володимира Путіна не нападати на Україну під час зимових Олімпійських ігор, щоб "не затьмарити подію". Однак у РФ це заперечують.

Водночас, США готують варіанти відповіді у разі вторгнення Росії в Україну. Серед них - перекидання військ у сусідні з Україною країни.