ua en ru

Україна обладнає відеонаглядом спостережні вишки на кордоні з Росією, - Цигикал

Україна обладнає відеонаглядом спостережні вишки на кордоні з Росією, - Цигикал Фото: український прикордонник (УНІАН)

ДПСУ на кожні 10 км буде встановлювати спостережні вишки на кордоні з Росією

Україна ущільнює контроль на кордоні із Російською Федерацією (РФ) та обладнає спостережні вишки камерами відеонагаляду. Про це повідомив голова Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Петро Цигикал в інтерв'ю 112.ua.

"Якщо говорити про посилення, то на сьогодні це насамперед підвищення щільності системи охорони кордону. Раніше у нас підрозділ, відділ прикордонної служби, що складається з 200-250 чоловік персоналу, обслуговував дільницю на 100 км. Людей достатньо, але було складно з однієї точки патрулювати 100 км. Сьогодні ми створюємо відділення прикордонного контролю, які штатно входять у цей відділ, але вже ближче до кордону. Створюємо невеликі, мобільні містечка. Таким чином, ми можемо зосередити наші сили і вже патрулювати ділянку до 20 км: 10 в одну й іншу сторону", - зазначив Цигикал.

Також він зазначив, що на цих ділянках на кожні 10 км будуть встановлювати спостережні вишки.

"Обладнати їх відеосистемами, приладами нічного бачення і, можливо, телевізійними системами, які будуть відстежувати та надавати інформацію до підрозділу, а відповідна група реагування буде виїжджати на затримання", - додав голова ДПСУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Україна не контролює понад 400 км державного кордону із Російської Федерацією.