ua en ru

Україна оприлюднила звіт про прогрес у реалізації цілей УА з ЄС

Україна оприлюднила звіт про прогрес у реалізації цілей УА з ЄС Фото: Україна та ЄС

Звіт є оцінкою української сторони

Україна оприлюднила звіт про виконання Угоди про асоціацію та порядку денного асоціації Україна-ЄС. Про це йдеться у повідомленні "Урядового порталу".

"Урядовий офіс з питань європейської інтеграції підготував звіт про виконання порядку денного асоціації та Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом (за 2015 рік). Цей звіт є оцінкою української сторони та базується на інформації, поданій органами державної влади, що залучені до виконання відповідних завдань", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, метою звіту є інформування громадян України, представників неурядових організацій, а також міжнародної спільноти, зокрема інституцій ЄС та його держав-членів про прогрес України в реалізації цілей політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС.

Повідомляється, що звіт подає інформацію про залучення проектів міжнародної технічної допомоги для виконання завдань у сфері європейської інтеграції та Угоди про асоціацію, наводить приклади використання такої допомоги у розрізі досягнутих результатів.

"У звіті також узагальнено наводяться експертні оцінки Урядового офісу з питань європейської інтеграції щодо законопроектів, що знаходяться на розгляді у Верховній Раді України і стосуються пріоритетів виконання Угоди про асоціацію, насамперед у частині створення зони вільної торгівлі та секторального співробітництва, щодо їх відповідності Угоді та праву ЄС", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЗС очікує піку інформаційних атак противників УА України з ЄС в Нідерландах за два тижні до референдуму.