ua en ru

Україна забезпечує надійний транзит газу до Європи у повному обсязі, - Бойко

Україна забезпечує надійний і безперебійний транзит газу до Європи у повному обсязі. Про це віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко заявив в інтерв'ю телеканалу "Інтер", повідомляє прес-служба Кабміну.

"Транзит надійний, він здійснюється у повній відповідності із заявками, які подають "Газпром" і європейські країни. Україна повністю виконує свої зобов'язання", - сказав Бойко.

Віце-прем'єр акцентував, що переговори з російськими партнерами щодо перегляду ціни на газ для України жодним чином не можуть негативно позначитися на надійності транзиту палива до Європи.

"Всі суперечки та дискусії ми ведемо, не порушуючи забезпечення транзиту російського газу до Європи. Ми не допускаємо ускладнення життя європейцям, при тому, що перебуваємо в напруженої дискусії з російськими коллегами", - підкреслив Бойко.

Коментуючи підготовку до зими і закачування газу в підземні сховища, він зазначив, що цей процес йде в штатному режимі, а опалювальний сезон Україна почала раніше через погодні умови.

"Гарантії щодо транзиту дотримуються в повному обсязі, ніяких катаклізмів не буде. Ми завершуємо через два тижні накопичення достатнього обсягу газу в сховищах, ця операція проходитьу штатному режимі. Єдине, що погода внесла певні корективи. За розпорядженням Президента України Віктора Януковича опалювальний сезон починається раніше, щоб люди не відчували похолодання", - сказав Бойко.