ua en ru

Україна потребує професіоналів інженерних спеціальностей, - Колесніков

Україні терміново потрібні професіонали інженерних спеціальностей. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань транспорту і зв'язку, президент благодійного фонду Борис Колесніков під час брифінгу на міжнародній виставці InnoTrans, яка проходить в ці дні в Берліні.

"Місія мого Фонду - повернути тягу молоді до знань і любов до інженерних спеціальностей. Зараз в Україні достатньо юристів і політологів. Але катастрофічно не вистачає "технарів". Таке враження, що в країні зараз немає економіки...", - повідомив Колесніков.

У зв'язку з цим "Фонд Бориса Колеснікова", один з проектів якого спрямований на підтримку і розвиток молодих українських фахівців залізничної галузі, організував для 20-ти найкращих студентів візит на виставку InnoTrans.

У благодійному фонді повідомили, що до складу делегації увійшли найбільш талановиті та перспективні студенти Української державної академії залізничного транспорту, Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В.Лазаряна і Державного економіко-технологічного університету транспорту.

Програмою передбачені візити на стенди провідних компаній залізничної галузі - ALSTOM Transport, Pendolino, Bombardier Transportation GmbH, Siemens AG, PESA Bydgoszcz SA та ін.

Колесніков під час виставки InnoTrans поспілкувався з українськими студентами. "Їм дуже сподобалося на Берлінському форумі. Значить, ми все зробили правильно", - сказав нардеп України.

Нагадаємо, що з 23 по 26 вересня у Берліні проходить міжнародна виставка транспортних технологій InnoTrans.

Україна потребує професіоналів інженерних спеціальностей, - Колесніков

Україна потребує професіоналів інженерних спеціальностей, - Колесніков