ua en ru

Україна потребує мільярдних інвестицій для збільшення видобутку газу

Україна потребує мільярдних інвестицій для збільшення видобутку газу Фото: видобуток газу

Для досягнення видобутку на рівні 27 млрд куб. м/рік необхідно інвестувати 2-3 млрд доларів в газовидобувна галузь

ПАТ "Укргазвидобування" необхідно до 80 млрд грн протягом 5 років для збільшення видобутку газу до 20 млрд куб. м. Про це заявив глава компанії Олександр Романюк ході Українського газового інвестиційного форуму – 2016, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щоб досягти 20 млрд куб. м в рік необхідно сумарно до 80 млрд грн за 5 років", - сказав він.

При цьому, голова правління Асоціації газодобувних компаній України Данило Майданик вважає, що газовидобувна галузь України потребує інвестування 2-3 млрд дол на рік для досягнення видобутку природного газу на рівні 27 млрд куб. м/рік.

"За оцінкою експертів та шанованої компанії IHS, близько двох-трьох мільярдів доларів у рік газовидобувна галузь вимагає для досягнення мети 27 млрд куб. м. видобування газу в рік", - сказав він.

"Ми розуміємо, що такі інвестиції в Україні знайти не можливо, тому наш фокус на іноземні інвестиції, ми вважаємо, що нам потрібно залучати іноземні компанії для розробки наших родовищ для зростання видобутку газу", - Майданик.

Відзначимо, в Асоціацію газодобувних компаній України входить сім найбільших видобувачів природного газу: "Укргазвидобування", ДТЕК "Нафтогаз Україна", Burisma, Geo Alliance Group, Smart Energy, "КУБ-Газ" і "Полтавська газонафтова компанія".

Нагадаємо, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв прогнозує початок процесу приватизації ПАТ "Укргазвидобування" в 2017 році.