ua en ru

Україна та Норвегія домовилися про технічне та фінансове співробітництво

Україна та Норвегія домовилися про технічне та фінансове співробітництво Фото: Юлія Ковалів

Угода стане поштовхом для активізації вже наявного співробітництва між країнами

Кабінет міністрів України та уряд Норвегії 18 жовтня підписали рамкову угоду про технічне та фінансове співробітництво. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

“Норвегія давно підтримує Україну на міжнародній арені, і Уряд докладає максимум зусиль, щоб підсилити двосторонню економічну співпрацю та залучення інвестицій. Угода, яку ми підписали, це потужний сигнал для норвезьких інвесторів, що Уряд цієї країни високо оцінює прогрес у реформах, якого досягла Україна”, - зазначила перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів.

Підкреслюється, що підписання угоди дозволить створити організаційно-правові засади українсько-норвезького співробітництва у сфері залучення та використання міжнародної технічної допомоги.

Угода також слугуватиме значними поштовхом для активізації вже наявного співробітництва між країнами. Обсяги допомоги Норвегії для України у 2015 році становили 310 млн норвезьких крон (36,5 млн євро) та були направлені на макрофінансову стабілізацію; розвиток державного управління, енергетики, енергоефективності, радіаційної безпеки; сприяння торгівлі та євроінтеграції; гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, влада України і Норвегії планує розширити спільну співпрацю IT-секторі.