ua en ru

Україна не зверне з курсу на євроінтеграцію, - Олексій Азаров

Україна не зверне з курсу на європейську інтеграцію , незважаючи на укладені напередодні в Москві угоди. Про це сьогодні заявив народний депутат від Партії регіонів Олексій Азаров після зустрічі з польським економістом Лешеком Бальцеровичем.

«Сьогодні ніхто не сперечається в тому, що наша стратегія йде з європейським вектором», - сказав він.

Олексій Азаров зазначив, що для України цікавий досвід євроінтеграції Польщі. «Дуже важливий сьогоднішній приїзд великого реформатора, який поборов криза і привів Польщу в ЄС. І цей приклад нам сьогодні теж потрібно дуже ретельно вивчити для того, щоб зрозуміти, які помилки були допущені Польщею, і що було зроблено правильно. Це потрібно для того, щоб ми постараємося не зробити цих помилок», - вважає депутат.

Азаров пояснив, що урядом поставлено завдання - інтеграція в ЄС має проходити на умовах, що не суперечить національним інтересам України. «Сьогодні і правляча Партія регіонів, і опозиція говорять про те, що нам треба йти в ЄС. І в цьому немає ні у кого ніяких сумнівів. Питання, як туди йти, чи то швидко, чи то, може бути, трохи повільніше, щоб десь передомовитись, щоб не зробити якихось помилок», - заявив народний депутат.

Цим Олексій Азаров пояснює паузу, яка взяла уряд у переговорах з ЄС. Подібна практика не є екстраординарною, наприклад, досить тривалі переговори відбувалися при вступі до СОТ, нагадав депутат.

«Ми повинні займати позицію проукраїнську, щоб ми максимально захищали свої інтереси, свою країну, не налаштовували людей викручувати руки уряду і не «зливали» свої національні інтереси. Ми повинні спільно взятися і виробити одну стратегію», - сказав парламентарій.

«Сьогодні ще багато ми говоримо про те, який шлях обрати, якою буде Україна: чи то це російська, чи то європейська. Але ми чомусь завжди забуваємо, що Україна повинна бути українська. Для того , щоб ми тут жили добре, нам потрібно самим вибудовувати ту модель, яка для нас цікава, і яка для нас важлива», - резюмував Олексій Азаров.