ua en ru

Україна не зможе відмовитися від російського газу і замінити його сланцевим, - Жириновський

Україна не зможе відмовитися від російського газу і замінити його сланцевим. Про це на прес-конференції заявив віце-спікер Державної думи Російської Федерації, голова Ліберально-демократичної партії Росії (ЛДПР), член Парламентської асамблеї Ради Європи Володимир Жириновський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ви можете видобувати сланцевий газ, але це довго і дорого... Тому це смішно говорити, що газ чимось можна замінити. Його не можна замінити, як нафту... Тому, якщо щось не влаштовує, то треба домовлятися", - заявив він.

Віце-спікер Державної думи упевнений, що діюча газова угода з РФ Україна повинна виконуватися: "Економіка має бути окремо. І не треба чіпляти "газовий вагон". Значить, укладається договір, його треба виконувати. Не виходить його виконувати, значить, треба підписувати новий контракт... Але по-іншому домовитися не вийде вже".

Він також відзначив, що вступ України в ЄС не принесе їй позитивних результатів: "Моє завдання виразити політичне бачення, ідеологію, політичний концепт, щоб не було помилок... Ви думаєте, що ви вступите, і у вас все буде добре. Це не так... ЄС не має блискучих перспектив. Як тільки німці вийдуть з ЄС, відразу посипеться союз".

Жириновський додав, що запрошує спікера Верховної Ради Володимира Рибака відвідати Росію, щоб заявити йому про позицію Росії щодо намірів України вступити в ЄС, підписати угоду про асоціацію найближчим часом.

Відзначимо, прес-конференцію Жириновського в Києві намагалися зірвати. Одна з активісток або націоналістичної громадської організації, або політичної сили почала закидати політика квашеною капустою з криками "Українофоб!". Охорона миттєво відреагувала і вивела дівчину із залу. Сам Жириновський був обурений такою акцією. Він сказав, що незадоволений роботою своєї охорони, а дівчину назвав "ненормальною".

Читайте також: "Нафтогаз" не збирається оплачувати виставлений "Газпромом" рахунок за недобір газу, - джерело