ua en ru

Україна не постачає в Росію військову продукцію, - Шлапак

Українські підприємства не постачають в Російську Федерацію військову продукцію і продукцію подвійного призначення.

Українські підприємства не постачають в Російську Федерацію військову продукцію і продукцію подвійного призначення. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак сьогодні на брифінгу в Кабінеті міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами міністра, продукція не постачається, навіть якщо деякі угоди досі не денонсовані. "Якщо навіть вони не денонсовані, якщо вони ще на папері і діють, то ніяка продукція ні військового, ні подвійного призначення в Росії українськими підприємствами не постачається", - сказав Шлапак.

Він також додав, що правоохоронці перевіряють кожне повідомлення про те, що українські підприємства постачають військову продукцію в РФ. "Я вас запевняю, що протягом двох останніх місяців, з приходом нового президента було прийнято рішення РНБО, яке заборонило продаж не тільки військової продукції, але і продукції подвійного призначення в Росію. Так до нас доходить на сьогоднішній день інформація або чутки про продаж такої продукції через треті країни. Кожен такий факт спеціально розслідується і кожному такому факту буде дана оцінка", - розповів він.