ua en ru

Україна не потребує іноземних технологій створення та контролю акцизного податку, - колектив СП "Голографія"

Україна не потребує іноземних технологій або консультацій з виготовлення якісного захисту для марок акцизного податку та створення ефективної електронної системи адміністрування податку, вартість яких значно перевищує українські. Про це йдеться у відкритому листі колективу ТОВ "Спеціалізоване підприємство "Голографія" на ім'я прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, першого віце-прем'єра Віталія Яреми, голови НБУ Степана Кубіва, а також першого заступника міністрів доходів і зборів Ігоря Білоуса.

"Наше підприємство має все необхідне ля негайного початку виготовлення якісного захисту для марок акцизного податку та створення ефективної електронної системи адміністрування податку. Ми готові безкоштовно надати країні технології без залучення іноземних розробок. Ми гарантуємо задоволення всіх потреб у голографічному захисті марок акцизного податку із збереженням низького рівня цін... Продукти, технологічні рішення, розроблені і введені нашими фахівцями в галузі систем захисту товарів і документів, перевищують світові аналоги", - сказано в листі.

Колектив підприємства також повідомив про економічний ефект впровадження комплексної системи контролю над оборотом алкоголю і тютюну. "З введенням у 2003 р. голографічного захисту марок збільшилися обсяги надходжень до бюджету за статтями: акцизний збір, податок на додану вартість і податок на прибуток (2004 р. - 6,8 млрд грн, 2005 р. - 8,4 млрд грн). у 2008 р. були введені акцизні марки з удосконаленим захистом. Вже в 2010 р. зросло виробництво алкоголю на 46%, тютюну на 20%, збільшились доходи держбюджету на 21% - на 9 млрд грн щорічно. НАН України підтверджує, що на сьогодні в світі немає альтернативи голографічного захисту документів і товарів", - підкреслюється у зверненні.

Колектив ТОВ "Спеціалізоване підприємство "Голографія" особливо відзначив, що з приходом до влади Віктора Януковича і його команди "був знищений цілий сектор економіки з метою виведення за кордон держкоштів в особливо великих розмірах".

"Під гаслом "зниження навантаження на бізнес" скасували голографічний захист документів і товарів. З приходом в Кабмін Арбузова С.Г. і призначенням директором "Поліграфкомбінат "Україна" Степанова М.В. була реалізована схема виведення держкоштів за кордон через підставні фірми-посередники, тінізація ринку підакцизних товарів та отримання надприбутків від контрабанди і контрафакту тютюну та алкоголю. У квітні 2012 р. чиновники забезпечили прийняття постанови КМУ, якою був скасований голографічний захист марки. Це дозволило виготовляти практично незахищені акцизні марки аж до вересня 2013 року, що призвело до багатомільярдних втрат бюджету - близько 9 млрд грн тільки протягом 2012-2013 рр.", - наголошується в листі колективу .

Також колектив підприємства повідомляє, що у вересні 2013 р. були введені нові марки, вже з голографічним захисним елементом, проте низької якості і виробництва іноземної компанії OpSec Security Group , Inc, на користь якої Степановим М. В. тільки в червні-грудні 2013 р. сплачено понад 14 млн дол держкоштів за голографічну плівку, і, знову ж, через фірму-посередника Inte Graph Inc.

"Що стосується впровадження в Україні так званих "електронних марок", просимо звернути увагу, що у світі цю технологію не використовують, тому що вона запатентована на ім'я одного з великих виробників тютюнової продукції. Це нонсенс, що виробники сигарет надаватимуть технології контролю над сплатою ними податків", - наголошується в листі.

"Просимо розглянути нашу пропозицію і ініціювати створення урядової робочої групи, яка відвідає підприємство і переконається в повній готовності до виготовлення державного замовлення", - резюмується в зверненні трудового колективу.

З повною версією листа і сканами документів можна ознайомитися тут.