ua en ru

Україна та НАТО підписали договір з оборонно-технічного співробітництва

Україна та НАТО підписали договір з оборонно-технічного співробітництва Фото: Україна та НАТО підписали договір з оборонно-технічного співробітництва

Документ визначає заходи співробітництва в інтересах розвитку потенціалу України у сфері озброєння

Україна та НАТО підписали дорожню карту з оборонно-технічного співробітництва. Документ підписали перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олег Гладковський та заступник Генерального секретаря НАТО з оборонних інвестицій Патрік Оруа, повідомляє прес-служба РНБО.

"Підписання Дорожньої карти є логічним продовженням багаторічної кооперації у цій сфері та спрямовано на розвиток практичних аспектів реалізації пріоритетів, визначених у Спільній заяві щодо посилення оборонно-технічного співробітництва України з НАТО, яка була підписана 22 вересня 2015 року у рамках візиту Генерального секретаря НАТО в Україну", - йдеться в повідомленні.

Документ визначає основні заходи співробітництва в інтересах розвитку спроможностей України у сфері озброєння та військової техніки, досягнення взаємосумісності із силами НАТО у цій галузі, а також надання допомоги Україні щодо переходу на технічні стандарти Альянсу.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда хоче, щоб Україна була присутня на липневому саміті НАТО у Варшаві.