ua en ru

Україна наполягає на розмінуванні Широкиного перед розміщенням пункту СЦКК

Україна наполягає на розмінуванні Широкиного перед розміщенням пункту СЦКК Фото: Широкіно Донецької області

Українська сторона прокоментувала процес демілітаризації Широкиного

Україна наполягає на розмінуванні Широкиного Донецької області перед розміщенням там пункту Спільного контролю і координації (СЦКК). Про це повідомив глава української сторони СЦКК генерал-майор Андрій Таран, передає прес-центр АТО на Facebook.

"Позиції, де раніше знаходилися озброєні підрозділи ОРДО, зараз порожні, зате селище перетворилося на суцільну руїну, де немає жодного громадянського людини. Практично всі житлові будинки і комунальні комунікації зруйновані, всюди лежать міни, які не розірвалися, та були протягом цього часу встановлено бойовиками ОРДО, є багато розтяжок", - зазначив Таран.

За його словами, найближчим часом в Широкіно потрібно буде провести ряд заходів з розмінування території, після чого тут буде обладнаний спільний наглядовий пункт СЦКК, на якому будуть знаходитися представники збройних сил Російської Федерації і Збройних Сил України.

"Процес налагодження в Широкіно мирного життя почнеться тільки тоді, коли будуть створені умови для повернення жителів у свої будинки", - сказав Таран.

Він вважає, що завдання представників СЦКК припинення вогню в тому, щоб декларація, яка прозвучала 3 липня з боку ДНР щодо створення демілітаризованої зони в Широкіно, була імплементована.

Процес налагодження у Широкіне мирного життя почнеться тільки тоді, коли будуть створені умови для повернення мешканців ...

Posted by Прес-центр АТО on 4 Июль 2015 г.

Нагадаємо, 1 липня в ДНР оголосили Широкіно демілітаризованою зоною. Пізніше в СЦКК і ОБСЄ підтвердили, що бойовики покинули свої позиції в Широкіно. Однак при цьому територія села залишилася замінованій.

У ДНР запропонували розмістити в Широкіно постійну групу моніторингу з ОБСЄ.