ua en ru

Україна наполягає на звільненні всіх заручників до Різдва, - Геращенко

Україна наполягає на звільненні всіх заручників до Різдва, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко розповіла про результати зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки"

Геращенко брала участь у зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки"

Українська сторона на зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" у Мінську наполягала на звільненні всіх заручників до Різдва. Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Українська сторона наполягає, аби до Різдва, до нового 2017 року відбулося звільнення всіх заручників! Потрібно негайно розблокувати процес звільнення заручників, це підтримують Німеччина і Франція. Але ж звільнення, дата звільнення повністю залежить від РФ, представник якої знову не дає конкретні відповіді і не готовий до рішень в ключовому гуманітарному питанні", - написала вона.

За повідомленням Геращенко, у ході зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" Україна запропонувала дати доручення гуманітарній групі тристоронньої контактної групи до нового 2017 року знайти компроміс у цьому питанні.

"Україна звернулася до нормандського формату з пропозицією дати доручення гуманітарній групі до цього Різдва, до нового 2017 року знайти компроміс, ухвалити на найближчому засіданні рішення по даті і звільнити заручників. Ми надали кілька конкретних пропозицій щодо звільнення", - заявила вона.

Зустріч міністрів закордонних справ нормандського формату розпочалася з обговорення гуманітарної проблематики. Саме за н...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 29 листопад 2016 р.

Нагадаємо, сьогодні у Мінську відбулася зустріч глав МЗС "нормандської четвірки".