ua en ru

Україна наполягає на денонсації указу Путіна про визнання виданих у ОРДЛО "документів"

Україна наполягає на денонсації указу Путіна про визнання виданих у ОРДЛО "документів" Фото: представник України в Контактній групі Леонід Кучма (РБК-Україна)

Також Україна вимагає відмовитися від впровадження рублевої зони на окупованому Донбасі

Українська сторона контактної групи по Донбасу наполягає на денонсації указу президента Росії Володимира Путіна про визнання виданих у ОРДЛО так званих "документів". Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України на переговорах тристоронньої контактної групи Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Ми наполягаємо на денонсації указу президента Росії про визнання документів, виданих нелегітимною владою ОРДЛО; відмову від ескпропріації українських підприємств в ОРДЛО, а також на скасуванні псевдокордону і впровадження рублевої зони", - зазначила Оліфер.

Також вона підкреслила, що ігнорування Росією і бойовиками на Донбасі питань безпеки не дозволяють досягти прогресу на інших напрямках, зокрема, на політичному, гуманітарному та економічному.

Основной вопрос сегодняшней работы Трехсторонней контактной группы – соблюдение режима неприменения огня со стороны ОРДЛ...

Опубліковано Darka Olifer 2 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна закликає завершити узгодження списків заручників.

"Ми закликаємо завершити узгодження списків в письмовому вигляді з тим, щоб на наступній зустрічі ТКГ була досягнута домовленість про звільнення людей", - сказано в повідомленні за підсумками засідання контактної групи в Мінську.