ua en ru

Україна направила РФ близько 300 нот з вимогою звільнити українських в'язнів

Україна направила РФ близько 300 нот з вимогою звільнити українських в'язнів Фото: Мар'яна Беца (Віталій Носач, РБК-Україна)

Також в МЗС заявили про необхідність посилювати санкції проти Росії

Міністерство закордонних справ України (МЗС) направило близько 300 нот до Росії з вимогою звільнити українців, які там перебувають. Про це повідомила прес-секретар МЗС Мар'яна Беца під час круглого столу "Як звільнити бранців Кремля" 31 січня у Києві, передає "Радіо Свобода".

"Вже було направлено близько 300 нот в Російську Федерацію, ми робимо постійно публічні заяви, наші консули відвідують наших ув'язнених в Росії. На жаль, не маємо доступу до окупованого Криму, але правозахисники допомагають отримати інформацію звідти", - сказала Беца.

Також вона заявила про необхідність посилювати санкції проти Росії.

"Росія не розуміє мову права, вона розуміє мову сили і санкцій. Санкції вдаряють. З часом вони впливають на економіку, на людей, на найближче оточення. І це найбільш ефективний і дієвий інструмент впливу на Росію сьогодні", - заявила Беца.

Нагадаємо, Юрій Тандем в ході круглого столу на тему "Як звільнити бранців Кремля" заявив, що за останніми даними, в заручниках на непідконтрольних Україні територіях Донбасу знаходяться 108 осіб.