ua en ru

Україна направила в ПАРЄ заяву у зв'язку з візитом французьких депутатів в окупований Крим

Україна направила в ПАРЄ заяву у зв'язку з візитом французьких депутатів в окупований Крим Фото: фотографія парламентаріїв з так званим "зеленим чоловічком" доводить неповагу до територіальної цілісності України

Українська делегація відмовилася ігнорувати і толерувати права політиків на демонстративне ігнорування законів і неповагу до країн-членів Ради Європи

Українська делегація надіслала жорстку заяву президенту Парламентської Асамблеї Ради Європи Педро Аграмонту, у зв'язку з візитом в окупований Крим групи французьких депутатів на чолі з делегатом ПАРЄ Тьєрі Маріані. Про це повідомив народний депутат, представник України в ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook.

"З глибоким розчаруванням ми сприйняли повідомлення про черговий незаконний візит у Крим групи французьких депутатів на чолі з делегатом ПАРЄ Тьєрі Маріані. Від імені всієї української делегації заявляю, ми ображені нахабним ігноруванням українського і міжнародного законодавства, в чому Маріані проявив себе як рецидивіст. Ми не збираємося поважати і толерувати права політиків на демонстративне ігнорування законів і неповагу до країн-членів Ради Європи", - йдеться в заяві.


Також українська делегація зазначає, що фотографія парламентаріїв з так званим "зеленим чоловічком" тільки доводить свідоме вираження французькими політиками неповаги до територіальної цілісності України.

Крім цього, автори заяви висловили співчуття про те, що ПАРЄ після аналогічного "візиту" в Крим рік тому трьох представників Франції так і не змогла встановити правила, які б регламентували повагу до міжнародного та національного законодавства з боку делегатів ПАРЄ.

"Разом з висловлюванням деякими делегатами ПАРЄ готовність прийняти делегацію РФ без дозволених правилами ПАРЄ обмежень за невідповідність РФ стандартам Ради Європи, це все разом підриває довіру до самої Асамблеї як органу, який стоїть на сторожі демократії, прав людини і верховенства права", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, СБУ і ГПУ повинні дати оцінку участі українських викладачів у конференції в Криму, - МОН.