ua en ru

Україна направила Італії ноту через "представництво ДНР"

Україна направила Італії ноту через "представництво ДНР" Фото: "представництво ДНР у Вероні" (з відкритих джерел)

На вихідних у Вероні відкрили "представництво ДНР"

Посольство України в Італії вимагає закрити так зване "представництво ДНР" у Вероні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook українського посольства в Італії.

Зокрема, посольство засудило спробу підтримки терористичних угруповань в Італії. До таких дій відноситься антиукраїнська провокація, яка полягала у відкритті 9 лютого "представництва ДНР" у Вероні.

У зв'язку з цим посольство і МЗС України направили ноту італійській стороні, а також запити владі Верони з протестом проти провокації, з'ясовується юридичний статус цього "представництва".

Також повідомляється, що "представництво" очолив Пальмарино Дзоккателлі, який раніше був керівником "Регіонального комітету за незалежність Венето", а з початком російської агресії проти України став налагоджувати контакти з окупованим Донбасом.

Україна направила Італії ноту через "представництво ДНР"

Нагадаємо, у вересні 2018 року у Франції суд відмовився закрити "представництво ДНР" в Марселі. Голова так званого представництва Юбер Файяр назвав рішення суду "великою перемогою Донецької народної республіки".

Зазначимо, в листопаді посольство України в США просило Amazon і eBay зняти з продажу символіку "Л/ДНР".