ua en ru

Україна має намір продовжувати переговори з країнами, котрі висувають їй претензії з приводу введення утилізаційного збору, - Клименко

Україна має намір продовжувати переговори з країнами, котрі висувають їй претензії щодо введення утилізаційного збору і введення спецпошлін на імпорт автомобілів. Про це на брифінгу заявив міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, на запитання журналістів про те, чи має намір уряд переглядати свою політику в даному питанні у відповідь на претензії Росії та Туреччини щодо введення утилізаційного збору або ж буде продовжувати вести війну, відстоюючи свої інтереси, Клименко підкреслив: "Воювати ми ні з ким не будемо, ми в змозі налаштувати всіх наших сусідів на конструктивний діалог. Я вважаю, що тільки в діалозі ми здатні знайти порозуміння. І я вважаю, що ми знайдемо його", - сказав Клименко.

Читайте також: Україна готова обсудити компенсації зацікавленим країнам за спецмита на автомобілі

Він також підкреслив, що в цьому питанні "існують не тільки ті питання, які до нас адресують, але є питання, які і ми ставимо, в тому числі й до тих країн, які ви назвали (Росія і Туреччина) і це є предметом переговорів. Ми повинні прислухатися до наших сусідів... Але і вони повинні слухати нашу позицію. Ми розмовляємо на позиціях рівних партнерів".

Крім того Клименко підкреслив, що на сьогоднішній день Україна змогла створити якісні умови для ведення бізнесу в Україні для іноземних бізнесменів і підприємствам з іноземним капіталом щорічно збільшувати свій дохід. За словами Клименка, оскільки ці підприємства заробляють в Україні, вони повинні сідати за стіл переговорів.

"Це дуже хороший фундамент, щоб сідати за стіл переговорів, і потрібно розмовляти про те, що ми створили, які є питання, і їх обговорювати", - зазначив міністр.

На запитання журналістів про те, чи є зважаючи варіант, за яким іноземні виробники автомобілів повинні випускати машини в Україні, Клименко зазначив: "Так, це також можливо. Це можлива модель. І для нас ця модель також прийнятна. Це додаткові робочі місця та інвестиції в Україні".